Varför detta?

Detta vet jag faktiskt inte vad detta bror på. "Problemet" vet jag inte om det är så utbrett men det är det nog. Män gör att jobben får högre status och därför får män mer jobb och mer lön, Chefer brukar också vara män och de tycker andra män är bättre ochh trevligare att vara runt för att ex de har samma intresse att prata om som fotboll. Själv fattar jag lite att varför man ska ha det såhär men att lönen ska vara anorlunda är väldigt konstigt.

Jämställdhet

Alla ska vara lika värda men det är ju inte alla och på vissa saker förstår jag att det är svårt att vara jämlika men på detta inser jag inte.
Det var en av mina kompisars mammor som började på en ny arbetslats och det var en annan som också började där det var en man på 35 års ålder. Alla män snackade hela tiden och brydde sig inte om henne under hela första veckan. Hon kollade upp lönen och mannen som samtidigt började jobba hade 25% mer lön och dom hade ett likadant jobb. Hon fråga chefen om varför hon fick mindre lön och hon fick sparken. Chefen blev anmäld för en rad saker och har fått betala dryga böter. Kvinnan jobbar nu som kurator på en skola i Stockholm.


Tema- Alla lika, Alla olika

Detta är en uppgift från skolan där vi ska skriva om situationer där vi upplevt eller sätt någon form av kränkning.


Välkommen till min nya blogg!

Välkommern till min blogg

RSS 2.0