Samhälle Finanskrisen. Blogg uppg

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=829654

•1.       Vad handlade artikeln om?


Denna artikel handlar om hur allt om finanskrisen började och om hela handlingen. Det är att på början av 2000-talet då banker lånade ut pengar till lite fattigare människor så de kunde köpa hus sen när husens värde gick ner, Folk fick svårt att betala ränta och fick sälja sina hus till biligare priser och de som bankerna lånat ut pengar till kom aldrig pengarna tillbaka. Banker har lånat ut pengar till varandra och när de inte kan betala tillbaka går man i konkurs, Stora förluster ger dyrare lån mm och lågkonjunktion och arbetslöshet slår mot finanssektorn och når börserna och aktierna.


•2.       Ja givetvis är et en viktig nyhet för folk som inte riktigt förstått Finanskrisen och det sammanfattar krisen väldigt väl då den ger bakgrund om hur allt började och hur det påverkar andra.


•3.       Artikeln är lite svår om man inte är insatt i finansen då konstiga ord som Konsumtion och lågkonjunktion om man inte vet vad de betyder kan det vara svårt att förstå hela artikeln. Jag förstod nästan allt i artikeln och hade inte speciellt svårt att följa med men en sammanfattning i slutet hade inte varit fel. Den känns väldigt lång och utdragen som om journalisten får betalt per ord eller mening annars bra skriven.


•4.       Jag lärde mig mycket eftersom jag inte hade helt koll på vad krisen handlade om. Det är givetvis viktigt att veta vad som händer i världen och därför bra att veta hur allt gick till.


Derbyt!

Ännu en tung! förlust denna gången mot bönderna. Vi tog dom på läktaren åsså hårt!

Helsingborgs tifo:
HAHA

Malmös:
Klass skillnad!

http://www.youtube.com/watch?v=JmiR4_H_BPc

Tidnings artikel Samhälle (Uppdaterad)

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=834463


•·         Artikeln handlar om en kvinna som fick en smällare i munnen inför derbyt mellan Helsingborgs IF  och Malmö FF och fick åka in till sjukhuset då den sprängts mot hennes läppar.

•·         Nyheten är inte allt för viktig men för henne och hennes familj är det inte roligt och det vissar att man måste stoppa huliganer och Helsingborgare att sätta ner foten däför är denna nyheten viktig.

•·         Jag jämförde denna på Dn med andra tidningar som skrivit samma artikel och denna var den bästa med mest fakta och bra sammanfattat. Den var i bra detalj och stod nästan exakt som det gick till. Andra har mest gått ut med att hon fått en smällare i munnen men här står det bättre.

•·         Jag tycker detta är brutalt och visar vilka idioter det finns i världen att det finns heta känslor i fotboll förstår jag men att detta ska hända någon som inte har något med saken att göra är riktigt idiotiskt. Jag antar att jag lärt mig att man inte ska stoppa in smällare i folks munnar även om jag visste att det var farligt.


RSS 2.0